Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

nejlon

Fotók és érdekességek a nagyvilágból...

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

A világ legerősebb söre!

2010.05.09. 13:46 lankopacni

 

 

 

 

 

 

 

 

42 komment

Címkék: sör brewdog

A bejegyzés trackback címe:

https://nejlon.blog.hu/api/trackback/id/tr971985849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demotivation postah · http://www.demotivalo.com 2010.05.09. 17:03:00

kurvajó. a design, a szöveg, az ízét nem tudhatom, de milyen kurvajó már.

Fehérvár Kapitány 2010.05.09. 17:05:27

Jó ég. Ez gondolom csak vicc....

Bélabácsi 2010.05.09. 17:12:28

Az egyik német adón három hete láttam, hogy ugyanez a sörfőzde 43%-os (!!!) cuccot is csinált, a "Pingvin" csak a kezdet (?) volt.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.09. 17:16:39

Szerintem elég szar íze lehet :D

Rókakígyó 2010.05.09. 17:22:20

30 font az ára. Annyiért nem kéne. Meghív valaki egy sörre?

Raffay 2010.05.09. 17:27:58

Nem talált.

pivo.blog.hu/2010/02/21/sink_the_bismarck_41_fokos_az_uj_rekorder

41%-os a világ legerősebb söre, Sink the Bismarck! :)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.05.09. 17:39:08

Valószínűleg csak én olvastam rosszul, de létezik, hogy 2019 a lejárati dátuma?

Kolbi 2010.05.09. 17:51:51

@chipanddale74: Végül is elképzelhető... 32 %-os, azért annyi alkohol már konzervál rendesen.

schawo2 2010.05.09. 18:01:09

Nem a főzési eljárás különleges, hanem fagyasztásos eljárással lett ilyen tömény (a sima sörből kifagyasztják a vizet). Érdekes, és veszettül keserű lehet :)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.05.09. 18:10:48

Ez a poszt, hogy feldobsz pár képet, ohne szöveg, vélemény, értékelés? Megkóstoltad egyáltalán, sőt: te csináltad a képeket, vagy leszedted valahonnan?

Baszkurátor 2010.05.09. 18:17:26

A nyolcvana években ( eleje - közepe körül és még ittam egy korcsmában ami tiltott volt katonáknak, természetesen egyenruhában :D ) még lehetett kapni Sirály sört.Igaz nem ilyen vitriol szintű volt de azért abban is leledzett 20% körüli alkoholik.

Baldvogel 2010.05.09. 19:34:13

@Baszkurátor: Íme egy ember, aki emlékszik a Sirály sörre. Már azt hittem, képzeltem, hogy létezik olyan. Hogy eltűnt! Milyen kár érte!

Amúgy a poszt biztosan jobb lenne, ha a szerző
írt volna hozzá valamit, pl. rövid értékelést vagy szigorú intelmeket az alkoholistákhoz.

for-avar 2010.05.09. 20:31:34

Hmmm...23%-ost ittam már(irgalmatlan hosszú kastélynevű osztrák)Az nagyon ütős volt...Ennek ellenére valahol a sör hagyományos eljárással kb 15-16%növelhető:a sört lefőzik majd az újabb főzéshez nem vizet adnak hanem sört,majd ebből főzöttet ismét vizhelyett adnak hozzá,bock dupla bock tripla bock.De ez nagyon nem éri meg hiszen egy korsóhoz három másik kell...Ha dessz6tillálnak akkor az már az égetett szeszekhez tartozik.Vagy a szódáspalackba öntött vodka(sarki fény)is sör :((

schawo2 2010.05.09. 21:14:13

Ha valaki esetleg nem vette a fáradságot, hogy elolvassa a címkét, akkor még egyszer leírom, hogy fagyasztásos eljárással töményítették.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.09. 21:29:49

Szerintem nem sok értelme van az ilyen sörnek. Ennél már inkább a tömény ízt érezheti az embert, nem a szokásos sörözés feeling.

Amúgy világos (árpa-) sörnél szerintem van egy ideális, 4-6% közötti alkoholfok ami alatt és fölött sem jók a sörök.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2010.05.09. 21:38:49

Én kis kezdő hülye meg azt hittem, hogy a Delirium Tremens a leg erősebb, a maga 12%-ával, ami verdesi ugyebár egy bor szintjét. De ez, már majdnem eléri egy olcsó-gagyi pálinka alkoholfokát és így gyakorlatilag, az ihatatlan szar szintjére alacsonyítja a sört.

Jaja, lehet hajbókolni eme sörnek csúfolt alkoholos tartalmú ital előtt, de ettől még legalább ugyankkora ihatatlan szar lehet, mint a -nem is tudom, hogy milyen elmebeteg által kitalált- sörpálinka.

Avagy erős, enyhén sör ízű, borzalmas alkoholos ital úgy is előállítható, hogy kinyitunk egy dobozos HB-t és beletöltünk egy 100 forintos "betyár" barackot. Az eredmény ugyanaz, mint íz, mint power tekintetében.

Ennek a micsurinnak az árát nem is ismervén megkockáztatnám, hogy a HB-barack, a Steffl-szilva, vagy a Kőbányai-vodka sokkal inkább egy olcsó, ámbátor semmivel sem rosszabb, netán gyengébb alternatívát kínálna.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2010.05.09. 21:42:11

BTW asszem az Agárdi pálinkafőzde színeiben fogyasztható a sörpálinka nevű boruzalom. (már ha valaki kételkedne a létezésében, utánnanézhet)

matrixer47 2010.05.09. 21:54:13

Igen magas IQ-val rendelkező kommentek születtek...

Taknyos Varnyú 2010.05.09. 21:55:02

5-6% között sör a sör. A sör lényege, hogy lehűtve (legalább is a többség így issza), kellemesen ÉLVEZETTEL lehessen kortyolgatni. Ki a fasznak van kedve ilyet meginni, főleg nyáron 30 fokban? Ez nem sör, hanem TÖMÉNY! Ilyen alapon lehetne a másik véglet pl. 5%-os vodka is, inná azt valaki? Nem hinném. Már a sok belga erős sör is egy rakás szar akármennyire drága is... Még szerencse hogy az Oktoberfesten ilyeneket nem mérnek :)

Eliot Rosewater 2010.05.09. 22:23:45

Gyöngyöt a disznók elé tipikus esete...Mármint a kommentelőknél, a bloggazdának grat!

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.05.09. 22:35:43

a faszér' nem lehet elolvasni a jobb felső sarokban elhelyezett rövid blogleírást, főleg, ha valaki először téved egy oldalra, és még kommentel is. itt is, és máshol is.

"Fotók és érdekességek a nagyvilágból..."

Nicholson 2010.05.09. 22:36:43

@Taknyos Varnyú:
Igazad vagyon. Az Oktoberfest meg kiafasztérdekel, de valóban, a sör legyen sör, és keserű. Kádár is megmondta: a krumplileves legyen klumplileves. A belga sör édes. Ezzel el is van baszva. Amúgy én az ír feketesört kedvelem. Merry Christmas :)

wice 2010.05.09. 23:02:30

jaja, teljesen igazatok van, sznob kocsogseg. az ugynevezett "konyakrol" meg "brandyrol" meg mar ne is beszeljunk, sztaroljak ossze-vissza, na, mondom, kiprobalom, vettem egy liter kannasbort, ontottem bele egy deka halalfejes cseresznyet, megkostoltam, borzaszto volt. a fene se erti, mit esznek ezen egyesek. a bor 8,5-14% kozott bor, a fasznak kell elrontani. kinek van kedve az ilyen "brandykhez", foleg nyaron, 30 fokban?

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2010.05.10. 02:11:39

Amennyire én tudom a cég pár fiatal srác vállalkozása,pár éves.Sörivók voltak akik elhatározták,hogy majd ők csinálnak maguknak sört.Azóta egy jeles piaci szereplő lett a BrewDog.Szerintem ez meg a Bismarck is inkább a marketingről szól.Mostanában sok ilyen extremitás van a brit alkoholpiacon.Én mondjuk a whiskyhez tudok hozzászólni-ami ugye valahol a sör rokona meglepő módon.Ott pl egy lepárló a világ legtőzegesebb single maltját késziti pár éve,közel 140 ppm fenoltartalommal.Ugyanez a lepárló egy négyszeres lepárlással csinált nemrég whiskyt(elöször un.new make spirit néven mutatták be).92%-ról palackozáskor 50%-ra vitték le de eredeti állapotában versenyautó elment vele:).
Íze semmi különös,inkább fura mint élvezhető.
De ezek inkább az állandó média figyelem miatt vannak.A BrewDog amugy is egy nagyon egyedi stilusban csinálja a dolgait.Megértem ha a klasszikus sörkedvelőknek ez nem jön be,én sem szeretem a Bruichladdich-ot(a whisky példák lepárlója) de mindkettőnek helye van a piacon.
punkok ezek..:))

Vkat118 2010.05.10. 02:57:03

Nagy tévedésben vannak akik 5% környékére saccolják a sört. 7-11% között sokkal élvezhetőbbeket lehet összehozni. Persze ha minőségi és nem lóg ki az alkohol az ízvilágból.

magyar bucó 2010.05.10. 06:35:33

@Baszkurátor: A Sirály sör 18 B°-os volt, nem százalékos. Ez kb. a duplája volt a legolcsóbbaknak (Kőbányai Homályos, Szalon...)

magyar bucó 2010.05.10. 06:36:43

Ezek a kifagyasztással töményített izék éppúgy nem sörök, ahogyan a viszki sem az.

Baszkurátor 2010.05.10. 06:50:47

@magyar bucó: Biztos igazad van!Régen volt, már nem emlékszem annyira rá.Az tuti, hogy a többihez képest olyan volt mint az atomcsapás.És még finom is volt.

kalapácstollú 2010.05.10. 07:03:09

@Rókakígyó: 30 fontért veszek 13,5 kg minőségi sört.

kalapácstollú 2010.05.10. 07:06:07

@Baszkurátor: Nem, a Sirálynak nem az alkoholtartalma volt közel 20 (valójában 18) foks, hanem erjesztés előtt a sörlé cukortartalma. Vagyis 18 baume (balling)-fokos volt:
www.vatera.hu/siraly_vilagos_sor_0_65_l_soroscimke_1965_166793979.html

ComLo 2010.05.10. 07:10:33

Látom a posztolóval ellentétben azért van aki képben van picit a fiukkal kapcsolatban.
Amikor elöőször találtam rájuk csak annyit tudtam mondani: "Ezek állatok". Nem elég hogy csináltak egy ilyen sört, azt elnevezték úgy ahogy, még egy videót is forgattak róla (mindenki (kutyát beleértve) pingvin jelmezben, már a fejek sem állnak jól stb stb):
vimeo.com/7812379
A story szerint erre jött egy német sörfőző üzem és csinált egy limitált kiadású (500 darab készült belőle a sörfőző mester egyenként aláírta őket, az üvegek nyakát külön külön parafinba mártották stb) sört. Sorry nem találtam hirtelen a sör nevét, de a lényeg hogy a németek a poént komolyan véve megcsinálták ezt a sört. Ez 40%-os volt.
Nah a mi kis cégünk erre csinált egy 41%-osat (!!) és jó angolok révén elnevezte Sink the Bismark-nak. Erről is van videó, de még milyen:P:
vimeo.com/9491802

fourgee 2010.05.10. 07:37:03

@Taknyos Varnyú: Neked szar a belga sör, nekem meg a pilzeni típusúak szarok. Történt egy olyan baleset gyerekkoromban, hogy véletlenül beleharaptam egy romlott párizsis szendvicsbe - valószínűleg ott érlelődött az iskolatáskámban :). Na, annak volt egy kegyetlen rossz íze, és mellékízként ugyanezt az ízt érzem az összes pilzeni sörben...
A búzasörök közül van néhány gagyibb, abban érződik, a normálisakban nem. A belga sörökben sem, meg az angol sörökben sem. Lehet hogy tesznek a pilzenibe romlott párizsit? :)

Egyébként otthon diszkriminálva érzem magam, mert mindenhol azt nyomatják. Sok helyen az Edelweiß rajta van az itallapon, de évek óta nem kapható náluk... :S

mzfz1234 2010.05.10. 08:57:34

24%-os sört ittam, egy üvegtől szépen be lehet tolni, de nem 32%-os sörből van jó néhány fajta, Prágában specielboltban 12-32%ig, 4-500 ft-ig, kaphatóak. Édes mint a fene, tömény és barna.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.05.10. 09:00:29

azért itthon is van már kínálat :)

www.bernard.hu/
www.csakajosor.hu/

és szerény jómagam

TonyCaviar 2010.05.10. 09:27:33

Gyerekek, ne aggódjatok, itt pihen a szekrényben a Pingvin, mellette a Bismarck, a héten megisszuk, és a Folyékonyon elmondjuk milyen volt.

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2010.05.10. 11:18:27

@TonyCaviar:
szerintem ez tök jó dolog.mármint,hogy magyar szesz blogok naprakészek.függetlenül attól,hogy miért készültek ezek a sörök(?:)
és igazából ha belegondolunk a BrewDog taktikája remekül műküdik:)
süti beállítások módosítása